Daar zijn we weer!

Na een ‘interessant’ jaar – waarover ik graag zal uitweiden als we tegenover elkaar zitten – is Aragorn Internet Designs terug!

Een nieuwe website is gemaakt voor de school in India waar ik inmiddels 3 keer vrijwilligerswerk heb gedaan. Nu niet in Joomla! maar in WordPress. Een site die ook vanuit India goed bij te houden is, die er mooi uitziet en ook goed beschermd is tegen kwaadwillenden. En: de nieuwe introductiefilm van de school is erop geplaatst.

Benieuwd? Bezoek de nieuwe site van: Integrated High School

Terug van weggeweest!

Teken van Leven!

Zo! Het is even terug, maar we zijn er nog!
Een nieuw ‘wapenfeit’ is de oplevering voor mijn werkgever (www.1np.nl) van een themawebsite die we gebruiken om onze behandelaren zich te laten aanmelden voor de jaarlijkse 1nP dag.
Omdat we graag zien dat mensen kennis en informatie met elkaar uitwisselen, hebben we er in navolging op vorig jaar voor gekozen een aantal professionals een rondetafelpresentatie te laten doen voor hun collega’s. Via de website kan men zich voor één van deze 19 tafels aanmelden. Voordeel voor het organiserend comité is dat op de achtergrond eenvoudig een lijst met aanmeldingen gedraaid kan worden die in Excel bewerkt kan worden. Omdat het om een flink aantal aanmeldingen gaat is het van belang overzicht te kunnen houden. Mooi ook is dat de module die over de boekingen gaat precies weet welke ruimte waar nog is, zodat geen over-inschrijving kan plaatsvinden. Om de veiligheid te waarborgen gebruikt de website op de achtergrond Bulletproof Security als plugin.

1nP dag website

Screenshot van de website

WordPress all the Way!

Aragorn Internet Designs werkt met groeiend enthousiasme aan websites met gebruikmaking van WordPress.
Dat dit niet alleen gebeurt bij ons alhier blijkt uit nieuws van vandaag:

‘Blogplatform WordPress wordt gebruikt voor 18,9 procent van alle websites. WordPress-apps zijn het afgelopen jaar meer dan 46 miljoen keer gedownload.’ 
(bron: http://www.nu.nl/tech/3536738/19-procent-van-internet-draait-wordpress.html)

Oftewel; door een nieuwe site nu door A-I-D te laten maken met WordPress ben je er zeker van een product te krijgen dat voldoet aan de standaarden van nu!

wordpress-code-image-657x360

Swing’s the Thing!

Ondanks dat de huidige website van Bill Baker’s Big Band bepaald niet vervelend is om naar te kijken bestaat er tóch behoefte aan vernieuwing. Dat heeft dan met name te maken met de achterliggende structuur die de site weinig dynamisch en moeilijk te onderhouden maakt.

Aragorn Internet Designs werkt momenteel op de achtergrond aan een site gebaseerd op WordPress die het voor zowel de bezoeker als voor diegene(n) die moeten zorgen voor een site die altijd up-to-date is een stuk gemakkelijker moet maken. Een kleine ‘sneak-peek’ willen we je niet onthouden. Let wel: er is nog een boel werk te doen. De grote lijnen zijn al wel zichtbaar. Zien? Klikken!

En wat nu écht leuk is? De site wordt ontwikkeld met de nét uitgebrachte versie van WordPress: 4.0 ‘Benny’. Wat WordPress hierover zegt: ‘Version 4.0 of WordPress, named “Benny” in honor of jazz clarinetist and bandleader Benny Goodman, is available for download or update in your WordPress dashboard. While 4.0 is just another number for us after 3.9 and before 4.1, we feel we’ve put a little extra polish into it. This release brings you a smoother writing and management experience we think you’ll enjoy.

En dat terwijl je een site ontwikkeld die Bigband Swing speelt uit de jaren ’20 en ’30, van artiesten als Glenn Miller, Tommy Dorsey en – jawel – Benny Goodman!

Bill Baker's Big Band

Beter, Sneller, Veiliger!

Weinig opzienbarende wijzigingen op deze website zou je zeggen. Toch kunnen we zeggen: ‘niets is wat het lijkt’! Op de achtergrond zijn namelijk enkele zéér flinke aanpassingen gedaan. Met het installeren en aanpassen van enkele sterke plugins voor WordPress hebben we de veiligheid en het gebruiksgemak van deze website flink op kunnen schroeven. Het goede nieuws: nu we deze plugins in werking hebben gezien kunnen we deze óók op uw website inzetten!

 BulletProof-Security-500x217

Met Bulletproof Security beschermen we onze website(s) tegen ongewenst bezoek; hackers! Het wordt hen onmogelijk gemaakt in te breken op de ‘core’ van onze website door deze goed af te schermen. Gelijktijdig worden ongewenste inlogpogingen geweerd. Bulletproof Security zorgt daarnaast ook voor een (in ons geval) wekelijkse backup van onze complete site, zodat áls het onverhoopt toch mis zou gaan, we de site altijd weer kunnen herstellen.

Wassup statistics

WassUP is een gebruiksvriendelijke en krachtige plugin voor het vergaren van statistieken over onze bezoekers. Vanaf nu weten we dus wie u bent en waar u vandaan komt!
Met mooie grafische overzichten is te zien waar ter wereld onze site opgeroepen wordt. Ook zien we met welk soort besturingssystemen, browsers en resoluties dat gebeurde.
Ook leuk: we komen te weten waar u naar zocht voordat u bij ons terecht kwam!

 

A-I-D Helpdesk!

ticket

Omdat we natuurlijk graag nieuwe cliënten zien, maar zéker ook willen zorgen dat bestaande cliënten tevreden blijven, bieden we hen de mogelijkheid met ons in contact te komen via onze Helpdesk.

Door het formulier op deze pagina in te vullen kan een ticket aangemaakt worden; reactie daarop geschied dan via de site en e-mail. U hoeft geen inloggegevens te hebben om gebruik te kunnen maken van het systeem.

 

 

Portfolio online!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels staat het Portfolio zoals dat ook op de vorige site stond weer online!
Reden van vertraging is dat we geen mooie en goed werkzame ‘bouwsteen’ vonden die we genoeg naar onze smaak konden aanpassen.

Nu is dat dus wél gelukt (met Aeolus Portfolio) en we zijn er trots op. Op onze Portfolio pagina gaan we niet uitgebreid stilstaan bij alle technische achtergronden van de geleverde producten, maar laten we zien waar het om gaat!

 

WordPress & Joomla!

Voor de liefhebber zijn 2 informatieve pagina’s toegevoegd aan deze website, waarop we graag de door A-I-D gebruikte Content Management Systemen WordPress en Joomla! toelichten.

Beide CMS’en zijn prettig in gebruik én gratis! Een interessante optie om zelf de regie te kunnen houden over uw website terwijl u niet bang hoeft te zijn het uiterlijk om zeep te helpen.

Meer weten? Neem contact op!

wordpressJoomla-website

Nieuwe website online!

Na een poosje tegen de oude Joomla! site te hebben moeten aankijken werd het tijd voor iets nieuws.

Ditmaal is gekozen voor een WordPress site. Door alle onderdelen zo aan te passen – waarvoor soms diép de CSS-  en PHP-code ingedoken moest worden – is het een website geworden die voldoet aan onze eisen.
Op korte termijn gaat ook www.billbaker.nl over naar WordPress. Momenteel is dit een site welke volledig in PHP is gebouwd, waarbij de pagina’s in een MYSQL-tabel zijn weggewerkt.
Voor de niet-code-kenners: het ziet er érg goed uit, maar is niet handig qua onderhoud. Tijd voor vernieuwing!wordpressicon